Пловдив. Как да развием устойчива туристическа дестинация и продукт на база на местна кухня и вина. Отговор на този въпрос ще дадат Гергана Кабаиванова, Красимира Кодукова, Гергана Тодорова и Борислав Йорданов. Те ще участват в модула „Модерно и устойчиво туристическо развитие“, който е част от програмата на деветата работна среща между туристическия бизнес и местната власт.

Инициативата е организирана от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и ще се проведе на 22-24 ноември в Пловдив с любезното домакинство на местната община и с участието на Министерството на туризма.

Форумът ще започне с модула „Споделена отговорност“, в който Амелия Гешева – зам.-министър на културата, проф. Мариела Модева – съветник на министъра на туризма, Пламен Панов – зам.-кмет на община Пловдив и д-р Даниела Стоева – зам.-председател на АБТТА ще обърнат внимание на инвестициите в устойчивото бъдеще и за постигане на по-качествен и разпознаваем туристически продукт. Програмата включва презентации на Пловдив, Ловеч и Поморие. Добрите практики и предизвикателствата пред българския туризъм също ще бъдат сред основните акценти в дискусиите.

Презентация на Организация за управление на Тракийски туристически район на тема „Представяне на Творчески индустрии и туризъм – опитът на Китай“ ще направи Радост Иванова.

 

Материалът АБТТА обяви програмата за деветата работна среща между туристическия бизнес и местната власт е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.