Албена. Ваканционно селище „Албена“ отново ще стане център на спорта в предстоящия уикенд. В спортната зала ще се проведе десетото издание на Международния турнир по тенис на маса „Октомврийска Албена“, съобщи организаторът Стефан Георгиев.

Проявата ще събере около 100 участници от България, Румъния, Молдова, Украйна, Турция и Киргизстан. В програмата са включени: открит турнир за двойки – в петък от 17 ч., ветерански сингъл турнир в 5 възрастови категории, започващ в събота от 10 ч., както и открит сингъл турнир в събота от 14 ч. В неделя от 9 ч. са елиминациите и финалните срещи.

Спортният туризъм – златна възможност за целогодишна заетост и позитивен имидж

В същото време в конферентните зали на хотел „Калимера Ралица Супериор“ от 17 ч. в петък започва двойков бридж турнир „Октомврийска Албена“, а в събота от 10 ч. е началото на втори Мастърс национален открит отборен бридж шампионат на България, в който ще се включат и състезатели от Румъния.

Както винаги организаторите на спортните мероприятия от спортен клуб „Дама купа “ са осигурили безплатен вход за всички зрители и канят привържениците на двата спорта да се насладят на много майсторски изяви.  Всички зрители ще имат възможност да погледат и дамски футбол, защото в Албена по това време се провеждат и срещи от груповата фаза на УЕФА за национални отбори до 16 години.

Материалът Албена домакинства на турнири по тенис на маса, бридж и футбол е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.