Банско. Над 6000 студенти ще отбележат 8 декември в Банско. Традиционно курортното градче ври и кипи за празника на студентите, като двете компании, които организират най-големите групи – Rapsody Travel & Events Bulgaria и Mistral Travel & Events, са приготвили грандиозни програми с едни от най-популярните и обичани изпълнители.

Зорница Танева – управител на „Рапсоди Травел България“, посочи пред Bgtourism.bg, че през 2023 г. ще организират празника за рекорден брой студенти – 4000. Досега най-много са имали преди пандемията – 3200 студенти през 2019 г. От 2014 г. туроператорът прави мащабни събития за 8 декември. Тази зима програмата ще продължи 48 часа и ще протече под мотото „Не си в Банско, ако не си с Rapsody“. Старт на програмата още на 7 декември ще дадат Емилия, Меди и Pacho & Pepo. Градусът на настроението на 8 и 9 декември ще се покачи с изпълненията на една дузина певци.

“Остават само 2 дни до най-мащабния студентски празник, правен до сега в България! Вълнението е огромно! Почти целия ни екип вече е в Банско, за да се уверим, че празника ще протече така както е планиран. Тази година ни се довериха рекорден брой студенти – над 4000! Благодарим им, че избраха именно ние да организираме техния толкова важен празник. Това нямаше как да бъде възможно без неуморната работа на целия ни екип, заведения, хотели и изпълнители!

В сезон X тази година се включват 28 хотела в Банско, като смело можем да твърдим, че това са и най-добрите хотели в града, 22 механи и ресторанта, 10 от най-добрите заведения и дискотеки, а за доброто настроение на всички ще се погрижат специално селектирани 30 топ изпълнителни, които поканихме специално за студентския празник- Меди, Миле Китич, Тита, Криско, Джордан, Камелия и много други!”, каза Зорница Танева.

Mistral Travel & Events ще има над 2000 студенти в Банско, като половината от тях ще пристигнат още на 7 декември.

Туроператорът прави впечатляващ 3-дневен купон, в който студентите празнуват заедно с Преслава, Алисия, Тони Стораро и синове, DJ Дамян, 100 кила и още много други.
Mistral Travel & Events тази година разширява географията на студентския празник, като предлага не само разнообразна програма, но и разнообразни дестинации. В списъка вече е и Пампорово. Зимният курорт ще посрещне група от над 200 студенти на туроператора за 8 декември. „Родопите са отлична дестинация, а нашата амбиция е Пампорово да привлича още повече гости за празника на студентите през следващите години“, сподели пред Bgtourism.bg мениджърът на Mistral Travel & Events Борис Карагеоргиев. Той посочи, че много гръцки студенти също са избрали да празнуват в България.

Материалът Банско посреща над 6000 студенти за 8 декември е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.