Ски-звездите Дебора Компаньони и Марк Жирардели са почетни гости

Банско. Началото на новия зимен туристически сезон в гр. Банско ще бъде отбелязано на 16 декември 2023 г. със специално събитие, съобщиха от общинската администрация. Традиционни организатори са Община Банско и концесионерът на ски зоната „Юлен“ АД.

Празничната програма ще започне в 9:30 ч. на Бъндеришка поляна с атрактивни игри и концерт на известната изпълнителка Михаела Филева, а по писта „Томба“ ще се спуснат със ски най-добрите спортисти от Банско.

Втората част на програмата ще бъде на централния градски площад от 17:30 ч. Публиката я очакват кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия, подготвени от Задругата на банските механджии „Уникално Банско“.

Официалното откриване на Ски сезон 2023-2024 ще бъде от 18:00 ч. На площада ще посрещнем специалните гости на тържеството, световните звазди Дебора Компаньони и Марк Жирардели.

За всички гости и жители на Банско читалищните самодейци са подготвили фолклорен спектакъл, с който ще завърши празничния ден.

Материалът Банско ще открие зимния туристически сезон със специално събитие е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.