Интервю с Борис Карагеоргиев – управител на Mistral Travel & Events, пред Bgtourism.bg

– Г-н Карагеоргиев, какви дестинации и програми ще предложи Mistral Travel & Events за предстоящия празник на студентите.
– Тази година отново се доверяваме на нашите партньори в к.к. Банско, с които работим вече осма година подред. Решихме да разнообразим зимния сезон на 2023 година и с к.к. Пампорово, като търсенето на пазара надмина очакванията ни. Потреблението на българския пазар в сравнение на минали години е на много високи нива и с нетърпение очакваме празника, като до сега записаните студенти са над 1 500 човека и очакваме приблизително още толкова.

– В ход са продажбите за Коледа и Нова година. Какви са вашите предложения за празничните вечери?
– Проектите за Нова година и Коледа са в изобилие, но най-присърце и най-важните за нас са Нова година в Белград и Нова година в Солун. За първа година предлагаме Солун, а вече имаме над 300 резервации.
Провеждането на новите години в сръбската столица винаги са били изпълнени с голяма тръпка. Тази година се доверихме на един от най-старите професионалисти и обичани изпълнители – KEBA, който ще посрещне новата 2024 година с нашите гости в ресторанти : Perla Event Center и Sest Topola, а за доброто настроение ще се погрижат Ritmico Band & Martin Nedelkovic, Inkognito Band и DJ Iavor. A, ненаситните купонджии на 01.01 ще бъдат в ръцете на гранде звездата – Tea Tairovic !
Гръцката нова година ще посрещнем в ресторанта на хотел Lazart, който разкрива невероятна панорамна гледка към солунския залив, а за новогодишната вечер ще се погрижи Dimitris Papadopoulos и гръцки Band.

Авиокомпанията airBaltic стартира мащабна кампания за продажба на евтини самолетни билети за 2024 г.

– Кои са най-атрактивните оферти за пътешествия през есента?
– Най-атрактивните дестинации през есента са топлите дестинации. Тази година имахме изключително голям интерес през късната есен за първите групи до Малдиви, Доминикана, Танзания и Индонезия. През по-ранния период от края на месец септември до средата на месец октомври, както и към днешна дата най-търсени са Тунис, Египет, Мароко, Испания и Италия.

– Оправдаха ли се надеждите ви за 2023 г. Колко туристи очаквате компанията ви да обслужи през годината?
– Определено 2023 година беше една добра година. Вложихме изключително много усилия още от самото и начало, а именно с това да я посрещнем в Доминиканската република с единствения чартърен полет за този период.
Тази година заложихме на дестинации разположени на територията на Балканския полуостров, като сме в чудесни партньорства с едни от най-големите вериги хотели: HYATT, Crowne Plaza и др.
През нашата компания минават десетки хиляди резервации и клиенти. Всяка година се стремим да надградим постиженията си от предната, поради тази причина не сме определили конкретна бройка, защото тя зависи и от предлагащата се дестинация и търсенето на туристическия пазар.

– Mistral Travel & Events има нов офис в София. Къде могат пътешествениците да направят резервация на място?
– Всички любители на пътуванията или бъдещи пътешественици могат да ни открият в централната част на гр. София, ул. Бузлуджа №29 ( в близост до петте кьошета).

Материалът Борис Карагеоргиев: Банско и Пампорово ще посрещнат студентите ни за 8 декември, хитът ни за Нова година е Солун е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.