Бургас. Бургас домакинства на 63-та Генерална асамблея на MedCruisе, съобщиха от пристанището на морския град. За първи път в историята от създаването си Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища, организира среща на своите членове и представителите на най-големите круизните компании в България.
За договарянията на круизните посещения за следващите години в Бургас пристигнаха представители на едни от най-голeмите круизни компании в света като: Ambassador Cruise Line; Azamara; Carnaval Cruise Line; Costa; Holland America Line; Holland America Group | Serving Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn and P&O Australia; Princess Cruises; Royal Caribbean Group; Silversea Cruises; Swan Hellenic Cruises, съобщиха домакините.
По време на пленарните заседания бяха обсъждани теми, свързани с управление на круизните дестинации, положителното им влияние върху местната икономика, като и приемането и неприемането от местните общности на този вид посещения; геополитическите рискове, които въздействат на круизните региони и пристанища; инвестициите в пристанищната инфраструктура и влиянието, което оказва за увеличение на круизни посещения.
Обсъден беше и проектът „EALING” (брегово захранване с електричество на кораби в пристанищата), чиято цел е да подготви прехода към нулеви емисии на парникови газове и използването на електричество в морския транспорт. В проекта участваха 22 партньора от 9 европейски държави, сред които и България. Работните срещи и пленарните заседания по време на асамблеята приключиха с обща снимка на участниците, които изразиха благодарността си към екипа за перфектната организация с аплодисменти. В последния ден на асамблеята са организирани екскурзии до интересни туристически места в региона – остров „Света Анастасия”, рибарското селище „Ченгене скеле”, Несебър и Созопол.

Материалът Бургас се представи достойно като домакин на 63-та Генерална асамблея на MedCruisе е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.