София. Във връзка с издаденото в петък предупреждение от Министерство на външните работи относно ограничаване на пътуването в съседните на Израел страни – Египет и Йордания, националният превозвач информира пътниците, че ще бъдат изпълнени планираните чартърни полети до египетските курорти Хургада и Шарм Ел Шейх през почивните дни на 14 и 15 октомври.

Въпреки повишаването степента на опасност, националният превозвач предприема тази стъпка с цел гарантиране на безопасното прибиране на туристическите групи от Египет, след като страната беше засегната от последиците на военния конфликт в Израел.

„България Еър“, като част от социално отговорната си мисия на национален превозвач, ще изпълни поетите си ангажименти към туроператорите и агенциите. Авиокомпанията се стреми да гарантира безопасен превоз на българите зад граница, в края на тяхната почивка в курортния град Хургада в събота и Шарм Ел Шейх в неделя.

Чартърните полети до края на седмицата от и до Египетще бъдат изпълнени по предварително обявеното разписание и в пълен обем.

Екипът на „България Еър“ Ви уверява, че основен приоритет на авиокомпанията остават всички пътници и тяхното удобно и безопасно пътуване.

Материалът „България Еър“ ще изпълни чартърните си полети от Хургада и Шарм Ел Шейх в Египет до края на седмицата е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.