София. СОФ Кънект, оператор на летище София, е домакин на 46-то заседание на Икономическия комитет към европейската асоциация на летищата ACI EUROPE. Престижният форум се провежда от 4 до 6 октомври, а България за първи път домакинства. Официалното откриване е насрочено на 5 октомври 2023 г. от 9:00 ч. в залата на Hyatt Regency Hotel.

Икономическият комитет на ACI EUROPE включва топ икономически, стратегически и финансови специалисти от летищния сектор. Това е елитният клуб на асоциацията ACI EUROPE, в която членуват над 500 летища от 55 страни.

На откриването ще присъстват Анна Михнева-Натова – заместник-министър на транспорта и съобщенията, Анелия Маринова – главен директор на Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация“, Майкъл Стантън-Гедес – председател на Икономическия комитет на ACI EUROPE, Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

Материалът България е домакин на 46-то заседание на Икономическия комитет към европейската асоциация на летищата ACI EUROPE е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.