Варна. “Хотелиерите в България се отказват от ол инклузива”, “Огромна промяна в хотелите у нас, отказват се от ол инклузива, защото…”, “Край на голямото плюскане: Хотелиери казват “чао” на ол инклузива”, “Нова тенденция в туристическия бранш: Хотелиерите у нас мясово се отказват от ол инклузива“. Тези заглавия обиколиха през последните две седмици в стил copy-paste водещи медии в България, а след това новината беше препечатана в международната преса. Този уикенд у нас пристигна тв екип от Румъния, за да интервюира родни хотелиери и лично да провери дали това е вярно, тъй като северните ни съседи основно търсят почивки, в които всичко е включено в цената.

Проверка на Bgtourism.bg установи, че не е вярно, че хотелиерите в България масово ще се откажат от ол инклузива. Става въпрос за малък процент или за единични случаи – най-вече висококатегорийни или градски хотели, които ще се откажат от популярната формула за изхранване.

Масово хотелиери по Северното Черноморие – Албена, Златни пясъци, Кранево, Каварна и др., където най-много туристи има от Румъния споделиха, че ще продължат не само да привличат туристи с ол инклузив, но и ще надградят тази система за изхранване.

Ето какво посочиха от ваканционно селище “Албена” за Bgtourism.bg: „Ваканционно селище „Албена“ не се отказва от пакетите на база All Inclusive, дори напротив. През 2023 година 6 от най-предпочитаните хотели в комплекса надградиха, преминавайки към разширената опция за Ultra All Inclusive, а единият от 5-звездните хотели Maritim Amelia, предлага ексклузивния Luxury Ultra All Inclusive.

В допълнение, и следвайки принципите за устойчиво развитие, вече анонсирахме за Сезон 2024 т.нар. Green All Inclusive, чиято основна задача е да бъде с лице, обърнато към чистата и запазена природа. Новата услуга събира в себе си всички постижения на комплекса в тази посока, а именно производството на възобновяема енергия от слънцето, задоволяваща над 50% от собствените нужди, доставката на повече от 60% от хранителните продукти от собствени ферми или регионални доставчици, преработването на хранителните отпадъци в биогаз, прилагането на принципите на кръговата икономика.
Нашият успех се крие в многообразието, което нашите гости намират в Албена. Това ни прави конкурентоспособни и едни от лидерите на пазара“.

”Трябва много да внимаваме какви послания даваме пред международната преса и партньорите ни. Не трябва да се генерализира и да излиза, че България се отказва или казва чао на тази популярна система за изхранване. Ол инклузив е търсена формула и хотелите ни в Кранево и Златни пясъци ще продължат да я предлагат и през 2024 г.”, сподели хотелиерът Андриан Димитров.

“Гостите ни от Румъния, България и другите европейски държави високо ценят и търсят качеството на нашия ол инклузив. През 2024 г. ще продължим с този вид изхранване”, заяви мениджърът на Топола Скайс край Каварна Добромир Вълев.

Материалът България не се отказва от ол инклузива, курортът “Албена” надгражда системата за изхранване е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.