София. България ще бъде страна почетен гост на туристическото изложение PHILOXENIA, съобщиха от Министерството на туризма за Bgtourism.bg. През годините туристическото ведомство комуникира успешно България на гръцкия пазар с разнообразни рекламни активности – телевизионни рекламни кампании по водещи телевизии като SKAI и ANT1 TV и участие в знакови събития, сред които международните изложения – PHILOXENIA, Thessaloniki International Fair и Athens International Tourism Exhibition. В резултат на това гърците все по-често търсят родните ни планински и СПА курорти.

Гърците масово ще прекарат у нас почивните дни за националния си празник 

Тазгодишното участие на страната ни на предстоящото международно туристическо изложение PHILOXENIA 2023, което ще се проведе в периода 10 – 12 ноември 2023, в гр. Солун, Гърция, ще бъде значително надградено, тъй като България ще бъде страна почетен гост на събитието. Престижната покана е отправена официално от организаторите на изложението – г-н Анастасиос Цикас – председател на борда на директорите и от г-н Кирякос Позрикидис – изпълнителен директор на Thessaloniki International Fair S.A към Министъра на туризма на Република България – г-жа Зарица Динкова, която ще отправи поздравителен адрес по време на официалната откриваща церемония на PHILOXENIA 2023.

Тази година България беше Почетна страна на 87-мото издание на Международния панаир в Солун.

Предложението от страна на г-н Цикас и г-н Позрикидис цели да подкрепи двустранните взаимоотношения в сектор туризъм и да засили туристопотока между двете страни. То идва в продължение на успешното участие на България като страна – почетен гост на солунския панаир – TIF 2023 г., което Министерството на туризма организира с фото корнер, както и в резултат на доброто съвместно сътрудничество – награда за най-представителен щанд на миналогодишното изложение и заявено поредно участие на страната ни в предстоящото международно туристическо изложение Philoxenia 2023 г.

Като страна почетен гост дестинацията ще се радва на засилено рекламно присъствие по време на изложението, чрез позициониране на логото на Българя в рекламни материали на изложението и промоционални активности в местни и национални гръцки медии, реклама на фасадата на експо центъра, безплатно участие в B2B програми и др.

Участие на предстоящото изложение от българска страна с дескове и работни места на представителния щанд на Министерството на туризма са заявили „Царевград Търнов“ ЕООД, Столична Община ОП Туризъм, Община Варна и Община Банско, съобщават още от МТ за Bgtourism.bg. Щандът на дестинация България тази година е с уникален, иновативен дизайн, има топ локация и е на площ от 100 кв. м.

Зарица Динкова в Солун: България е посетена от над 540 хиляди гости от Гърция през първите шест месеца на годината

Участието на България на PHILOXENIA 2023 цели представяне на страната като сигурна и спокойна дестинация с дългогодишни традиции на качество и гостоприемство в туризма, съчетаваща красива и разнообразна природа, културно наследство, качество на разумна цена в планинските курорти, вкусна храна и отлични вина.

Материалът България ще бъде страна почетен гост на туристическото изложение PHILOXENIA е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.