Берлин. В посолството на България в Берлин беше отбелязан Международния ден на туризма с тематична вечер, посветена на българския туризъм. Събитието се откри лично от Н. Пр. Григор Порожанов, извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия, който подчерта значимостта на германския туристически пазар, преимуществата и привлекателността на страната ни като целогодишна туристическа дестинация и огромния потенциал в тази област между двете страни.

Събитието се реализира съвместно с Клуба на германските травел журналисти “CTOUR Touristik.Forum”, чиито председател г-н Ханс Петър Гаул акцентира върху възможностите за увеличаване популярността на България сред германските туристи и готовността за партньорство в тази посока. В съюза членуват над 70 журналиста от водещи медии, специализиращи в темите пътуване и свободно време и много от тях все още не познават нашата страна.

Аташето по туризъм в Германия Тихомир Патарински презентира България като дестинация за целогодишен и устойчив туризъм в цялото си многообразие: морски, зимен, балнеология, пешеходни маршрути, обиколни пътувания, култура, голф, климатолечение и др.

С интерес и множество въпроси премина дискусията, в която се включиха също д-р Фолкер Бересхайм, председател на Германо-българския форум, д-р Сийка Кацарова, председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, г-жа Кармен Щрук, заместник-управител на Германо-Българската търговско-индустриална камара, г-жа Албена Фрике, к.к. Албена и г-н Манол Димитров от българските черноморски общини.

Германските журналисти споделиха своите впечатления от своите посещения в България и отбелязаха огромния потенциал, който страната ни има, да се утвърди като целогодишна дестинация с качествен продукт. През зимния период предстои да бъдат публикувани репортажи и статии за българския туризъм и журналистите отбелязаха, че подобни мероприятия засилват интереса и популярността на страната ни сред германската публика. Част от представянето на България в Берлин по случай Международния ден на туризма беше свързано и с дегустация на български вина и традиционни кулинарни специалитети.

Материалът Вечер на българския туризъм се проведе в Берлин е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.