София. Министерство на външните работи информира българските граждани, че във Френската република е въведено максималното трето ниво на плана за борба с тероризма „Вижипират“ („опасност от атентати“). Това ниво предвижда повишени мерки за сигурност на територията на цялата страна на обществени места и обекти на критичната инфраструктура.

Ница, Франция/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

МВнР препоръчва на българските граждани, намиращи се и пътуващи за Френската република, да проявяват повишена бдителност при посещения на обществени места, масови, спортни и културни събития, религиозни обекти, гари, летища, обществен транспорт, търговски центрове, музеи, образователни заведения и други застрашени обекти.

При нужда от съдействие, българските граждани във Френската република могат да се свържат с българското дипломатическо представителство в гр.Париж на тел.: +33 1 45 51 85 90  и дежурен телефон в извънработно време: 0033 /0/ 6 21 84 95 15, както и на адрес:consul@ambbulgarie.fr

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

БЪДЕТЕ БДИТЕЛНИ И В БЕЛГИЯ!

В още една европейска дестинация трябва да бъдат бдителни хората. Двама шведи са убити в Брюксел късно вечерта в понеделник от мъж, който все още не е заловен, в атака, която премиерът на Белгия определи като „терористична“, предаде АФП. Стрелецът е избягал с мотопед. Обявената терористична тревога за столицата на кралството е от 4-то ниво – най-високата, а 3-то за останалата част от страната.

Материалът Външното министерство препоръчва на българите да имат повишено внимание във Франция е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.