Бургас. Международна научна конференция „Туризъм. Образование. Бизнес“, организирана от Колежа по туризъм, се проведе в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас. Научният форум бе един от акцентите в празничната програма, с която в продължение на седмица висшето учебно заведение отбелязва своята 60-годишнина. В същото време научният форум е и в чест на друг юбилей – 55-тата годишнина от създаването на Колежа по туризъм в Бургас.

Снимки Колеж по туризъм Бургас

Официални гости на научната конференция бяха проф. д-р Христо Бозов, ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас, председателят на бургаския Общинския съвет, проф. Севдалина Турманова, зам. кметът по култура Диана Саватева, Соня Енилова, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД, Диляна Цонева, председател на Бургаската регионална туристическа камара, заместник ректори на ВУЗ-а, множество представители на туристическата индустрия у нас, заемащи високи позиции в туристически холдинги и заведения, както и бивши възпитаници на Колежа по туризъм, просперирали в бранша. Участници в конференцията бяха учени от висши учебни заведения в страната, в които е развито професионалното направление „Туризъм“.

С приветствия към участниците се обърнаха ректорът на Университета, проф. Бозов, зам. кметът, Д. Саватева, директорът на Колежа по туризъм, проф. Братой Копринаров. Прочетен бе и поздравителен адрес от председателя на Съюза на собствениците на „Слънчев бряг“ АД, Пламен Копчев.
В представените доклади, научни съобщения, презентации и дискусии бяха показани и обсъдени най-новите предизвикателства пред туристическия бизнес, както и иновативни тенденции за тяхното решаване.

Материалът В Бургас отбелязоха двоен юбилей с научна конференция „Туризъм. Образование. Бизнес“ е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.