Пампорово. Първите за зимния сезон туристи в Пампорово са очакват в началото на декември, съобщават от „Пампорово“ АД пред БТА. Хотел „Перелик“ отваря врати от 1 декември, посрещайки групи за фирмени партита, а около 8 декември – празнуващи студенти. Откриването на ски зоната и  пускане в действие на лифтовете ще зависи от метеорологичните условия и възможността за заснежаване на пистите.

Нов шестседалков лифт от „Малина“ до връх Снежанка ще заработи от тази зима.  Модерното лифтово съоръжение ще съкрати значително опашките с изчакващи пред лифт станциите скиори. Курортът продължава инвестициите в разширяване на системата за изкуствено заснежаване. При падане на температурите в минусовия диапазон, ски зоната в Пампорово може да бъде заснежена и с обработени писти в рамките на 72 часа.

Хотелите в Чепеларе се подготвят за зимния сезон, като първите групи се очакват за студентския празник, заявиха за БТА от хотелиерското и ресторантьорско сдружение в града. Предимно български туристи се очертават като клиенти в Чепеларе и тази зима. Ранните резервации за града са свързани основно с настаняване около Коледа и Нова година. Хотелиерите в Чепеларе забелязват повишено търсене на места в къщи за гости, което се налага като предпочитание от клиентите след пандемията.

Материалът В началото на декември пристигат първите за зимния сезон туристи в Пампорово е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.