Водещият български туроператор АБАКС беше домакин на уъркшоп „Анталия 2024“ в София, събитие, което събра представители на някои от най-търсените хотели в турския курорт и 400 туристически агенти от нашата страна. Георги Пасев, маркетинг мениджър на АБАКС, разказа за читателите на Bgtourism.bg своите впечатления от форума и как вървят записванията за коледно-новогодишните празници в Анталия.

Кристиан ИВАНОВ
– Г-н Пасев, за първи път АБАКС организира уъркшоп „Анталия 2024“, в този формат, какво беше по-различното в сравнение с презентациите от предишни години?
– За първи път на това събитие представители на големите хотели в Анталия имаха възможност сами да се представят представят пред българските туристически агенти и да установят бизнес контакти. В предишни години ние от АБАКС представяхме хотелиерите от популярния турски курорт, но сега решихме да организираме уъркшоп „Анталия 2024“.

– Каква е вашата оценка за уъркшоп „Анталия 2024“, ще се превърне ли в традиция това събитие?
– Оценката я дадоха хотелиерите от Анталия. Мнението, което беше споделено от всички турски колеги, е че този уъркшоп в София е най-добре подготвеното събитие, на което са били поканени през последните години. Хотелиерите бяха изключително впечатлени от отличната подготовка на българските туристически агенти. Обсъдени са били важни въпроси за съвместното сътрудничество, като и от двете страни е проявен сериозен интерес за бъдещо развитие.

АБАКС със звездно парти за финала на уъркшоп „Анталия ‘2024“

– Предстоят Коледно-новогодишните празници, които много българи обичат да посрещат в Анталия. Как вървят записванията до този момент?
– Във връзка с празничните програми за Анталия имаме полети от София, които са свързани с оферти за по 4 и 5 нощувки. Също така имаме полети от Варна, Бургас и Пловдив. Запълнени са почти изцяло, остават последни места. Очаквам следващите две седмици капацитетът за Анталия да бъде напълно изчерпан. Това, което сме планирали, ще бъде изпълнено. Може да се каже, че ще успеем да реализираме своята програма максимум в тази посока.

Материалът Георги Пасев, АБАКС: Ще постигнем програма максимум при продажбите на празничните предложения за Анталия, остават последни места е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.