Атина. Много гърци ще почиват в България на националния си празник. Това сочат данните на туроператорите в южната ни съседка, съобщи БНР.

Туристическите агенции съобщават, че за поредна година гърците избират да прекарат почивните дни за националния си празник – 28 октомври – в България. Според туроператорите сезонът предполага няколко дни почивка както в близост до границата – Сандански и Банско, така и в спа курортите ни Хисаря и Велинград. Изборът на гърците се определя от мнението, че България е близо, услугите са качествени, а цените –  достъпни. За екскурзия до българските манастири също бързо се намират желаещи.

Сред опциите за вътрешен туризъм на националния празник, предпочитана дестинация са гръцките острови, за които самолетните билети са изчерпани.

За първи път неочаквано силен е интересът на гърците за кратки екскурзии към Талин, Варшава и Краков, където цените на туристическите пакети започват от 150 евро.

Материалът Гърците масово ще прекарат у нас почивните дни за националния си празник е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.