София. Министърът на туризма Зарица Динкова остро осъди кървавото нападение срещу Израел. Ето какво сподели тя в своята страница във фейсбук:

Кървавото нападение срещу Израел е човешка трагедия, с която всички сме съпричастни. То е и политическо престъпление.
Следим с тревога развитието на кризата.
Случващото се в Израел неминуемо ще има отражение върху българския туризъм през зимния сезон. Подобни заглавия се появиха и в медиите.
Израелските туристи са желани и ценени гости на България, и ще останат такива.
Хотелиерите в ски курортите ни бяха подготвили целогодишни програми специално и за Израел. Маркетинговата стратегия на Министерството на туризма ги подпомага.
Още от началото на сблъсъците заедно с екипа ми подготвяме промяна в рекламната ни кампания, за да успеем да компенсираме и тази криза. Ще засилим кампаниите на съседните пазари, с които да успеем да привлечем повече туристи. Тя ще обхване Сърбия, Гърция,Турция, Румъния, Република Северна Македония.

Тази година започнахме рекламната кампания на зимния туризъм още през октомври, като с нея обхващаме и най-важните ни международни пазари, както и вътрешния пазар.Така ще разширим сезона, като повишим интереса и към специализираните видове туризъм, докато все още няма подходящи условия за ски и зимни спортове.

Материалът Зарица Динкова остро осъди кървавото нападение срещу Израел е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.