Министър Динкова участва в 120-а сесия на Изпълнителния съвет на СОТ

Министърът на туризма Зарица Динкова участва в 120-а сесия на Изпълнителния съвет на СОТ, която се провежда в рамките на 25-а сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в гр. Самарканд, Република Узбекистан.

„България е мотивирана да работи за просперитета на сектора с прилагане на прагматичен, ефективен и приобщаващ подход, чрез който да се реализират целите на Организацията. Ще продължим работата си в посока за по-устойчив и достъпен туризъм, което ще повиши ефективността на сектора. Туризмът е двигател на икономическото развитие и мост между различните народи и култури по света.“, заяви министър Динкова.

От името на България тя изрази благодарност към UNWTO и държавите членки за доброто сътрудничество през последните няколко години на трудни за индустрията времена. „Благодаря и на нашия любезен и отдаден домакин Узбекистан и екипа за прекрасното посрещане и организация.“, допълни министър Динкова

По време на сесията официално бяха приветствани новите членове на Изпълнителния съвет и бяха официално утвърдени новите членове в Комитета по бюджет и програма, Комитета по въпросите на асоциираните членове, Комитета по статистика, Комитета по туризъм и конкурентоспособност, Комитета по туризъм и устойчивост и Комитета по онлайн обучение.

Материалът Зарица Динкова: Туризмът е двигател на икономическото развитие и ние ще работим за развитието на сектора е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.