Варна. Използван от древни времена заради терапевтичните си свойства, пясъкът днес е естествен елемент, който е все по-търсен и се използва като ефективен инструмент за извършване на различни видове масажи и процедури в света на СПА и уелнеса.

Произведени от бавната и постоянна ерозия на скалите, сред песъчинките има различни разновидности, включително кварц, силиций, варовик и множество остатъци от минерални соли, извлечени от морето, като натриев хлорид, магнезий, йод, калций, хлор, които , след като се нагрее, лесно прониква в тялото, като носи многобройни ползи за тялото на потребителя и почти незабавно усещане за благополучие.

Ползите от пясъка.

Благодарение на химико-физичния си състав, пясъкът притежава множество терапевтични свойства, като оказва почистващо, дезинфекциращо и алкализиращо действие;
Нагретият пясък ви позволява да извършвате масажи и процедури, способни да отпуснат мускулите, костите и ставите, намалявайки леките болки;
Малките зрънца кварц упражняват постоянен микромасаж върху тялото, а отделената топлина отпуска мускулното и нервно напрежение;
Пясъкът осигурява естествено пилинг действие, при което мъртвите клетки се елиминират, ускорявайки процеса на обновяване на кожата;
Пясъкът, съдържащ се в леглото, приема формата на тялото на потребителя, осигурявайки перфектна опорна повърхност и правилно разпределение на тежестта.

Сред огромната гама от професионални легла на ISO Benessere Bulgaria, леглото SABBIA е в създадено да предложи страхотно състояние на релаксация, като използва терапевтичните свойства и химико-физичния състав на кварцовия пясък, комбинирайки го с музика, аромати и персонализирани цветови цикли за релаксиращи сесии хромотерапия.

Това легло е с атрактивен дизайн включващ чист кварцов пясък и система за отопление, която ви позволява да се възползвате от естественото отдаване на пясъчна топлина, идеално за отпускане на мускулно и нервно напрежение. Изработено от най-висококачествени материали.

https://viplinewellness.eu/sabbia/

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

LED осветителна система за персонализирани цветови цикли;
RGB синхронизация чрез кабел с друго оборудване Iso Benessere Bulgaria;
Дисплей за преглед на данни и настройка на персонализирани работни параметри;
Електронен контрол на температурата на опорната повърхност;
Електронен хронотермостат за програмирано включване на отоплителната система;
Слушалки;
Интегриран Mp3 плейър със съхранение на песни в SD памет;
Вход за външен източник на музика.

ОПЦИИ:

Електрическо повдигане;
Хималайска розова сол;
Воден матрак;
Воден матрак за процедури в легнало положение;
Масажен матрак – дебелина 7см;
Възглавница за процедури в легнало положение върху сол или пясък / специални компоненти за воден матрак;
Комплект за дифузия на аромати;
Приемна карта за безжична синхронизация на цветови цикли с друго оборудване Iso Benessere Bulgaria;
Предавателна карта за безжична синхронизация на цветови цикли с друго оборудване Iso Benessere Bulgaria;
0 READY функция за дистанционно управление (само за легла с включен електрически повдигач).

Освен че представлява ефективно естествено и устойчиво средство за благосъстояние, правилното използване на пясъка може да се използва за облекчаване на различни заболявания и като средство за красота, като по този начин увеличава възможностите и услугите, предлагани във вашия център.

Пясъчна и псамотерапия: хилядолетен ритуал, който е много актуален и днес

Псамотерапията, по-известна като пясъкоструене, е лечение, базирано на благотворното действие на топлината, отделяна от микрокристалите, изграждащи пясъка. Използвано още от времето на древните римляни и дори преди това от древните египтяни за лечение на различни мускулни и респираторни заболявания, това лечение се предлага днес в уелнес и спа центрове както за физическо благополучие, така и за психическа релаксация.

Сайтът на компанията може да разгледате тук – https://viplinewellness.eu/

Възможности за работа като търговски партньори – https://viplinewellness.eu/rabota-s-nas/

Материалът Защо да включите легло с пясък в спа центъра си? е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.