Хотелът споделя успеха си с Банско, награден за „Най-добър ски курорт на България за 2023 г.“ от Световните ски награди

Банско. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново бе награден за “Най-добър ски хотел на България“ от Световните ски награди (World Ski Awards). Гласуването се проведе онлайн на официалната страница на организацията и бе отворено както за професионалисти от ски индустрията, така и за крайните потребители от цял свят. 16-седмичната надпревара за гласуване започна на 26 юни и приключи на 13 октомври. Гласуването се проведе в целия спектър от световната ски индустрия, с категории, включващи най-добър ски курорт, най-добра ски хижа, най-добър ски хотел, най-добър ски туроператор и най-добър ски туристически агент. Списъкът с всички победители от Световните ски награди 2023 г. беше публикуван на 13 ноември и е достъпен на уеб страницата на организацията: https://worldskiawards.com/winners/2023. Наградите за отделните категории са обявени по държава, включвайки и най-добрите в туристическата ски индустрия в световен мащаб.

Световните ски награди са дъщерна организация на Световните туристически награди (World Travel Awards), които тази година празнуват своята 30-та годишнина. Основани са през 2013 г. с цел повишаване на стандартите в ски туризма чрез награждаване на организациите, които са лидери в своята област.

Генералният мениджър Рене Детцен коментира: „За нас е огромна привилегия да бъдем отличени за „Най-добър ски хотел в България“ за девети път и бихме искали да благодарим на всички наши гости за тяхната лоялност и признание. За пореден път и тази година споделяме триумфа си с курорта Банско, отличен за „Най-добър ски курорт на България за 2023г.“ от Световните ски награди. Вярвам, че тези значими отличия затвърждават позицията както на хотела, така и на дестинацията като лидери в предоставянето на първокласни ски изживявани и обслужване на световно ниво. “

Избраният за „Най-добър ски хотел в България“, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско се намира в самото сърце на планинския курорт и е единственият хотел с директен достъп до ски пистите в Банско, в непосредствена близост до начална станция на ски лифта, осигуряващ достъп до 75 километра първокласни ски писти. В края на месец септември луксозният хотел бе отличен и с наградата „Най-добър лайфстайл хотел на България 2023” от Световните туристически награди, а само преди месец хотелът получи още две елитни награди: „Най-добър спа център на хотел в България за 2023г.” от Световните спа награди (World Spa Awards) и “Най-добър хотелски ресторант в България за 2023г.” от Световните кулинарни награди (World Culinary Awards).

Материалът Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе награден за „Най-добър ски хотел на България“ за девети път е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.