Хотелът продължи инициативата си „Един екип, една цел – един тон храна“ за единадесета поредна година

Банско. Превърналата се в традиция благородна мисия на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско се състоя на 25 октомври. За единадесета поредна година хотелът предостави повече от един тон пресни плодове на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица. Дарението на храната се планува умишлено през месец октомври, когато мечките се подготвят за зимен сън и се нуждаят от повече храна и витамини. Всеки път храната се скрива на различни места, така че мечките да могат да я търсят и намират сами, точно както се случва и в природата.

ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица е защитено място в България, което осигурява специални грижи за спасените кафяви мечки. Основан през 2000г., паркът е съвместен проект между Фондация Бриджит Бардо и ЧЕТИРИ ЛАПИ. В момента е дом на 17 мечки на възраст от 8 до 34 години. Всяка мечка има своя територия с достатъчно място, за да се движи свободно и да се катери. Повечето от тях са бивши „танцуващи мечки“, спасени от предишните им собственици, които са ги използвали за развлечение на туристи в различни курорти в България, както и от балканските страни – Сърбия, Албания, Хърватия и Северна Македония.

Организират безплатен градски тур за деца „Стара Загора и нейните талисмани“

Освен тях, паркът приютява и мечки, пострадали от човешка намеса – отглеждани в плен или при неблагоприятни условия, зоологически градини, циркове и хотели. В парка преминават през процес на адаптация и рехабилитация, за да се възстановят от предишния си живот в плен в среда, близка до естественото им местообитание с много дървета, водни басейни и леговища, както допълнително обогатяване на средата и игри, които да ги поддържат любопитни и активни. Повече информация за ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица може да бъде намерана на: https://www.bearsanctuary-belitsa.org/.

По повод на визитата, Генералният мениджър Рене Детцен коментира: „ Много съм горд, че екипът на хотела е започнал в миналото инициативата „Един екип, една цел – един тон храна“ и успешно я подкрепя вече единадесет години поред. Наистина е много тъжно, че мечките са били подложени на такива мъчения, но за щастие те вече са отново сред природата и получават подходящи грижи в безопасна среда за живот. Бих искал да изразя моето уважение към хората, които се грижат за спасените мечки и да уверя, че Кемпински Хотел Гранд Арена Банско ще продължи да ги подкрепя в благородната им мисия.“

Материалът Кемпински Хотел Гранд Арена Банско дари един тон храна на парка за мечки в Белица е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.