Банско. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе награден за пети пореден за „Най-добър лайфстайл хотел на България“ (“Bulgaria’s Leading Lifestyle Hotel”) от Световните туристически награди (World Travel Awards), които са най-престижната програма за отличия в туристическата индустрия. Най-добрите туристически брандове в Европа за 2023г. бяха известени по време на грандиозна гала церемония на 29 септември в Батуми, Грузия.

Най-дългоочакваната вечер в туристическия бранш събра повече от 250 лидери в туризма от 30 различни страни. По време на това значимо за европейския хотелиерски бранш събитие, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе признат за победител на една от най-желаните награди в хотелиерския бизнес. По традиция, събитието бе част от специално подготвена за участниците тридневна програма с нетуъркинг бизнес платформи, социални събития, разглеждане на забележителности и развлекателни занимания.

Сред поканените гости бяха и Асистент директорът маркетинг и продажби – Мариана Моминова и ПР и маркетинг мениджърът на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско – Емилия Кордева, които имаха удоволствието да приемат почетната статуетка от името на хотела и благодариха на гласувалите от цял свят за тяхната подкрепа и признание.

По повод на спечелената награда, Генералният мениджър Рене Детцен коментира: „Аз се присъедних към екипа на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско само преди два месеца и тази награда е чудесно приветствие за добре дошъл. За нас е огромна чест да бъдем отличени като „Най-добър лайфстайл хотел на България 2023“ за пети пореден път. Тази престижна награда ни мотивира да продължим да предоставяме първокласно обслужване на нашите уважавани гости от цял свят. Чувствам се изключително щастлив и горд, тъй като това е чудесно признание за екипа на хотела.“

Гласуването за най-добрите в Европейската туристическа индустрия се проведе онлайн на официалната страница на Световните туристически награди и бе отворено от 9 май до 20 август 2023г. както за професионалисти от сферата на туризма, така и за крайните потребители. Световните туристически награди, които тази година празнуват своята 30-та годишнина, са създадени за признание на заслугите и постиженията във всички сектори на туризма. Те са най-престижната ежегодна класация с поредица от регионални гала церемонии, организирани, за да признаят високите постижения на всеки континент.

Пълният списък на победителите от Световните туристически награди може да бъде разгледан на https://www.worldtravelawards.com/winners/2023/europe.

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново е номиниран и в категорията „Най-добър ски хотел на България 2023“ от Световните ски награди. Гласуването е отворено до 13 октомври 2023г. и всички желаещи да подкрепят хотела могат да дадат своя глас на следния линк: https://worldskiawards.com/vote/kempinski-hotel-grand-arena-bansko-2023.

Материалът Кемпински Хотел Гранд Арена Банско спечели наградата за „Най-добър лайфстайл хотел на България 2023“ от Световните туристически награди за пети път е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.