Златни пясъци. Наредбата за ол инклузив е остаряла и категорично трябва да се промени, сподели пред Bgtourism.bg изпълнителният директор на „Златни пясъци“ АД Кирил Кирилов.

„Хотелите, които предлагат ол инклузив, трябва да имат необходимата база. В момента този вид изхранване се предлага масово, но според мен реално това не е ол инклузив, а е Full Board с напитки. По този начин лъжем туристите си. Според мен туроператорите от друга страна го продават по-лесно, но това не е правилно, защото гостите имат големи очаквания, а накрая се оказва, че те не получават ол инклузив. Един хотел трябва да има минимум три ресторанта, три бара, Pool Bar, вариете и др.“, каза Кирилов.

Той посочи, че хотелите в „Златни пясъци“ АД продължават да се възстановяват след поредицата от кризи – световна пандемия, война в Украйна, инфлация и др. Сезон ’23 е бил на 80-85% от резултатите през 2019 г. Проблемът е от ниската заетост в началото и в края на сезона.

„Надявам се с помощта на повече реклама от Министерството на туризма, а община Варна да направи ваканционното ни селище по-чисто през 2024 г., да излезем от кризата и да привлечем повече туристи“, добави Кирилов.

„Имаме потенциал по крилата на сезона да привличаме и много гости за младежки и СПА туризъм, след като разполагаме с минерална вода, но не използваме максимално тази възможност. За Нова година очакваме 3-4 хотела да работят, които може да посрещнат близо 2 хиляди гости“, допълни още Кирил Кирилов.

Материалът Кирил Кирилов, „Златни пясъци“ АД: Наредбата за ол инклузив е остаряла и трябва да се промени е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.