Албена. Ваканционно селище „Албена“ ще участва в общо 22 международни изложения и срещи с туристически оператори и агенти през есенно-зимния период, съобщиха от курорта за Bgtourism.bg. Предвидени са участия в международните борси в Берлин, Щутгарт, Лондон, Букурещ, Виена, Мадрид, София.  Срещи с туроператори и турагенти са предвидени в немските градове Дюселдорф, Щутгарт, Кьолн, Ерфурт, Лайпциг, Дрезден, Берлин, Кемниц, както и във Варшава, Полша. 

Ключови в маркетинговия и рекламен план на курорта остават двете ексклузивни презентации пред специализирана публика в Лайпциг на 21 ноември и в Дюселдорф на 26 януари. Събитията се организират съвместно с немската рекламна и ПР агенция GCE, с която Албена има сключено стратегическо споразумение, и с подкрепата на големите туроператори за пазар Германия като DERTouristik, Alltours, ITS, Schauinsland Reisen, FTI, TUI, веригата хотели Maritim и др.  

Сред акцентите в презентациите ще бъде новата концепция за Green All Inclusive, събираща постиженията на курорта в областта на устойчивото развитие, опазването на околната среда и прилагането на принципа „от фермата на масата“. И през Лято 2024 общо шест от хотелите в комплекса ще работят на принципа Ultra All Inclusive, а останалите на база All Inclusive, с възможност също за нощувка със закуска или нощувка със закуска, обяд и вечеря. Запазва се правилото гостите на комплекса да получават включен в цената чадър и два шезлонга след втори ред откъм морето, а половината от плажната ивица ще запази статута си на свободна зона.  

През есенно-зимния период предстоят ремонтни дейности и обновяване на хотелската и ресторантска база, поддържане на прилежащата инфраструктура и зелените площи.     

Материалът Курортът „Албена“ ще участва в 22 международни изложения и срещи с туроператори и агенти в Европа е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.