Кюстендил. Община Кюстендил създаде интерактивна туристическа карта, която да представи всички обекти и събития с туристически потенциал в региона. Картата е многопластова онлайн платформа, с богато съдържание и функционалности, която ще бъде доразвивана и надграждана занапред, съобщиха от местната администрация.

Картата разполага с филтри по категории обекти, благодарение, на което гражданите и гостите на града ще могат лесно да открият интересните за тях места, да видят снимки, видео клипове, да чуят кратък разказ или да прочетат синтезирана информация.

В платформата са интегрирани виртуални разходки, 3D модели, обекти с добавена реалност, маршрути и много други елементи, които да помогнат на всеки един от нас да се потопи, изживее и почувства Кюстендил.

Интерактивната туристическа карта презентира богатото историческо наследство на Кюстендил и помага на всеки да усети духа на града.

Материалът Кюстендил кани туристи със специална 3D карта е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.