Варна. Летище Варна посрещна премиерите на три държави тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД. Министър-председателят на Република България – акад. Николай Денков, предвождаше правителствена делегация, в чийто състав бяха включени и Мария Габриел – вицепремиер и министър на външните работи, Асен Василев – министър на финансите, Георги Гвоздейков – министър на транспорта и съобщенията.

Министър-председателят на Република Гърция – Кириакос Мицотакис, и министър-председателят на Румъния – Марчел Чолаку, също кацнаха на Летище Варна, като бяха посрещнати лично от директора на морския аеропорт – Димитър Костадинов, и от областния управител на Област Варна – Андрияна Андреева!

Поводът за срещата на високо равнище е провеждането на разговори за регионалната свързаност и по-конкретно проектът за коридор от Солун през Кавала, Александруполис, Бургас и Варна до Констанца с възможност за удължаване към Молдова.

Материалът Летище Варна посрещна премиерите на три държави тази сутрин е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.