София. СОФ Кънект, операторът на летище София, и авиокомпания Norwegian Air Shuttle обявяват добавянето на още един маршрут на превозвача София – Хелзинки. Полетите до и от финландската столица ще се изпълняват два пъти седмично и ще са част от лятното разписание на българския аеропорт през 2024 г. С тях столичното летище ще предоставя на пътниците възможност за директно пътуване до един от най-живописните и богати на култура градове в Европа.

„Добавянето на директни полети до Хелзинки е стратегическо за подобряването на свързаността и удовлетворяването на нарастващото търсене на пътувания до скандинавския регион. Този нов маршрут е част от целенасочените ни усилия да предоставяме на пътниците удобни възможности както за бизнес, така и за туристически пътувания.“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

Norwegian Air Shuttle е една от най-големите авиокомпании в Скандинавието и сред топ 10 в Европа. Превозвачът има добри оперативните резултати и е класиран като един от най-точните на Стария континент през тази година. Изминалия летен сезон Norwegian Air Shuttle започна първите си полети до летище София и те бяха от норвежката столица – Осло. През 2024 година полетите до Осло ще се изпълняват през целия ИАТА летен сезон.

Билетите вече са в продажба като резервации могат да се правят в цялата дистрибуторска мрежа на Norwegian Air Shuttle или през туристическата агенция на летище София.

Материалът Летище София с директни полети до Хелзинки от следващото лято е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.