Париж. Лувърът в Париж, най-големият музей в света, затвори извънредно врати днес по обед „от съображения за сигурност“, предаде Франс прес, цитиран от БТА. Това става в момент, когато във Франция има обявена тревога за опасност от атентати след вчерашното ислямистко нападение в Арас.

„Лувърът получи писмено съобщение, в което се говори за опасност за музея и за жертви“, каза за АФП говорител на музея. „Решихме да го евакуираме и затворим за деня, за да направим необходимите проверки“, допълни той.

След нападението с нож в Арас, в северната част на страната, при което беше убит учител, а двама души бяха тежко ранени, Франция бе приведена в състояние на „извънредна тревога“ на фона на опасенията от ескалация на конфликта между Израел и „Хамас“.

Президентът Еманюел Макрон нарече нападението „варварски акт“. Учителят, който беше убит, застанал пред всички, за да ги защити и без съмнение е спасил живота на много хора“, заяви той пред журналисти.

Материалът Лувърът обяви, че затваря днес врати „от съображения за сигурност“ е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.