Лондон. Посолството на Република България в Лондон информира, че според метеорологичната прогноза във Великобритания на 27-28 декември 2023 г. следствие на бурята Герит се очакват силни ветрове и проливен дъжд, както и валежи от сняг до 10-15 сантиметра в северните части на Шотландия.

Влошената метеорологична обстановка ще засегне Шотландия, Уелс и централната и северозападна част на Англия. Влошеното време ще възпрепятства всички видове транспорт, като се очаква също прекъсване на електрическото захранване и наводнения в засегнатите райони.

При възможност следва да бъде ограничено пътуването в тези райони, като е необходимо пътуващите предварително да се информират от графиците на съответните превозвачи за евентуални промени или отмяна на съответната транспортна услуга.

При необходимост от съдействие, българските граждани във Великобритания, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в гр. Лондон, на следните номера: +44 20 7581 3144, +44 0 20 7584 9400.
Сигнали може да се подават и на имейл адрес: embassy.london@mfa.bg  .

Материалът МВнР: Лошо време оставя части от Великобритания без транспорт и ток, ограничете пътуването в тези райони е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.