България бе представена с национален щанд от забележителните 230 кв м

София/Варшава. Министерство на туризма представи България с национален щанд от забележителните 230 кв м на международното туристическо изложение TTWarsaw. Мероприятието се проведе в периода 23-25 ноември 2023 г. във Варшава, Полша.

Българският щанд предизвика голям интерес сред посетителите с многото привлекателни атракции, които бяха представени. Страната ни е известна сред полските туристи като дестинация, предлагаща предимно почивки на Черноморието. Силен интерес този път предизвика зимният, културно-историческият, СПА и уелнес, както и спортният туризъм.

Рекорден брой представители на туристическия бранш бяха на българския национален щанд сред които 18 туроператори, туристически агенти, хотели, Столична община ОП Туризъм, Община Банско, Община Варна и други.

Н. Пр. Маргарита Ганева и Николай Костов, ръководител на Националното туристическо представителство при Посолството на България във Варшава откриха щанда като поздравиха участниците и посетителите на изложението. Николай Костов заяви, че полският пазар е един от основните пазари за входящи туристи на страната ни като през месеците юни и юли 2023 г. НСИ отчита 144 хиляди посещения на полски туристи в страната ни, което спрямо същия период за 2022 г. отчита близо 23% ръст. Сравнението със същия период през 2019 г. показва, че пазар Полша почти напълно е достигнало равнището на входящи за България полски туристи. „Предстои голяма постоянна информационна реклама на полския пазар, като целта е поляците да бъдат постоянно информирани за целогодишния устойчив туристически продукт на дестинация България“, подчерта Костов.

Още в първия ден, след откриването, българските представители бяха посетени от Анджей Гут Мостови, държавен секретар в Министерството на спорта и туризма на Република Полша, Доминик Борек, директор на департамент в Министерството на спорта и туризма, мениджъри на водещи полски туроператори, журналисти и други.

Полша е стратегически за страната ни туристически пазар, като партньорството между двете страни е важно за растежа на входящия ни туризъм, който е един приоритетните отрасли за българската икономика.

TTWarsaw е най-значимото събитие на територията на полската страна, свързано с туристическата индустрия, което дава възможност за създаване на контакти с бизнес партньори, туристически организации и администрации.

В изложението взеха участие национални и регионални туристически организации от цял свят, хотели, туроператори, туристически агенции, авиолинии, круизи, доставчици на хотелиерско оборудване, представители на медии и блогъри в индустрията.

Материалът Министерството на туризма представи България на туристическото изложение TTWarsaw във Варшава е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.