София. 21 проекта кандидатстват по процедурата „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България“, заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на заседанието на парламентарна комисия по туризъм. Крайният срок за подаване на документите е бил 27 ноември. Срокът за изпълнение на проектите не може да бъде по-дълъг от 12 месеца.

„Основаната ценност е, че се премахват посредниците от начина, по който изразходваме парите за маркетинг и реклама, включваме бизнеса. Също така следваме и препоръките на Доклада на ЕК – препоръка 6, за повече прозрачност и ефективност на начина, по който се изразходват на държавните средства за маркетинг и реклама. Държавата влиза като инвеститор съвместно с общините и с бизнеса. Заставаме като държава до бизнеса и искаме да се наложим като успешна дестинация, като сигурна дестинация“, каза министърът“, каза министърът на туризма.

Още по темата от министър Зарица Динкова


https://bgtourism.bg/wp-content/uploads/2023/12/Reforma.m4a

Общият размер на средствата за изпълнение на Процедурата е в размер на 5 000 000 лв., финансирани от държавния бюджет, посредством бюджета на Министерството на туризма.

Бюджетът на един проект не може да надхвърля 400 000 лева. Финансовата помощ, която се отпуска по Процедурата, е 60% от общия размер на бюджета на проекта. Останалите 40% от финансирането за изпълнение на проекта, следва да бъдат осигурени под формата на собствено съфинансиране от бенефициента.

Потенциални бенефициенти по Процедурата са следните общини: Аврен, Аксаково, Балчик, Белослав, Бургас, Бяла (Варненска област), Варна, Вълчи дол, Девня, Добрич-град, Долни чифлик, Дългопол, Каварна, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Суворово, Царево, Шабла и Созопол.

Допустими партньори по Процедурата са структурите на местната администрация от целевия район, туроператори, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до Република България с цел туризъм и оператори на граждански летища за обществено ползване в Република България.

Материалът Министерство на туризма: 21 проекта кандидатстват по процедурата „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България“ е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.