Бургас. Бургас е успешният модел за правилното развитие на туризма в България. Това заяви министър Зарица Динкова на честванията, посветени на Никулден, в културно-туристическия комплекс „Ченгене скеле“ в Бургас.


Министър Динкова и кметът на града Димитър Николов се включиха в традиционния за местните рибари обичай и хвърлиха цветя в морето, за да отдадат почит към Свети Николай и жертвите на морските стихии.


Туристическият комплекс „Ченгене скеле“ е пример за това как различни епохи могат да съжителстват заедно и това да привлича много посетители, подчерта министър Динкова. „Ако искаме да имаме привлекателни дестинации, трябва да имаме привлекателни места за живеене. Когато местните власти са силни и проактивни, това се отразява и на туризма“, допълни министър Динкова.


Партньорството между държавата и общините е изключително важно, заяви от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов.
„Присъствието на министъра на туризма Зарица Динкова днес, на най-важния за бургазлии празник, показва колко важен за държавата е морският туризъм и рибарският поминък.“


„Ченгене скеле“ за втора поредна година се утвърждава като успешна туристическа дестинация и извън летния сезон, допълни Димитър Николов.

Материалът Министър Зарица Динкова: Бургас е успешният модел за правилното развитие на туризма в България е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.