Министърът на туризма Зарица Динкова откри в София фестивалът Urban Wine Fest.

„Българските вина особено в средния и високия си клас са конкурентноспособни и могат да се съревновават на международния пазар. Подкрепям изцяло политиката за популяризиране на винения туризъм, който е важна част от културното ни наследство и промотира България като четирисезонна дестинация“, каза министър Динкова.

Тя отбеляза, че са разработени 12 винени маршрута, първият, от които е открит в Мелник. Предприети са действия за поставянето на указателни табели, което ще е ориентир за посетителите и ще даде тласък за повече посещения. В момента 80 фирми практикуват винен туризъм, като 22 предлагат и настаняване.

Министерството на туризма насърчава и развива алтернативните винено-кулинарни преживявания като съществена част от туристическия профил на България.

По повод Международния ден на мавруда през октомври виненият фестивал ще се проведе и в градовете Велико Търново, Варна и Пловдив.

Материалът Министър Зарица Динкова откри Urban Wine Fest е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.