София. Безопасно ли е пътуването до Египет и Йордания – този въпрос вълнува над 10 000 български граждани, които през есента имат предплатени почивки, екскурзии и круизи до тези две страни.

Пресконференция по този повод ще се проведе в Националния пресклуб на БТА в четвъртък (19 октомври) от 16:30 до 17:30 ч, съобщават от Сдружението на туроператорите и туристическите агенти – Обединение “Бъдеще за туризма”. 

“Случващото се в Близкия изток е ужасно и по стечение на обстоятелствата Египет и Йордания граничат със зоните, в които се води война. Каква е действителната обстановка в Египет – за информация от първа ръка поканихме Н.Пр. Халид Ибрахим Емара, посланик на Арабска република Египет в България, който с готовност се отзова.
На въпросите Ви ще отговорят компании от ОБТ, чиито групи с туристи сега почиват в Хургада и Шарм Ел Шейх, плават по Нил, които прекосяват Вади Рум напът за Петра и Вади Муса – към Джераш и Аман”, споделят от ОБТ.

Материалът Над 10 хиляди българи са предплатили почивки в Египет и Йордания. Безопасно ли е да се пътува до тези дестинации? е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.