Рияд. Николина Ангелкова – министър на туризма на България в периода 2014-2020 г. участва в Инвестиционен форум Саудитска Арабия – ЕС. Събитието е организирано съвместно от Министерството на инвестициите на Саудитска Арабия (MISA) и Европейския съюз, а форумът събира бизнес лидери, политици и експерти от индустрията, за да се проучат възможностите за взаимни инвестиции. ЕС и Саудитска Арабия споделят и обща амбиция за засилване на процесите по дигиталната трансформация и преминаването към зелена икономика за държавите.

В рамките на визитата си в Рияд, Ангелкова отново имаше възможността и привилегията да разговаря с Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд. Потенциалът на Саудитска Арабия и възможностите за двустранни инвестиции, в това число и в сферата на туризма, остава неизчерпаем.

Ангелкова беше и в Дубай, където участва във форума на Организацията на Младите Световни лидери към Световния Икономически Форум, чийто член е от 2014 г.

Положителната промяна и преодоляването на глобалните предизвикателства са били в основата на срещите и дискусиите в Дубай.

Материалът Николина Ангелкова участва в Инвестиционен форум в Рияд, организиран от Саудитска Арабия и ЕС е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.