Шумен. Шумен вече се радва на изцяло обновен летен театър. Официалното откриване ще бъде тази вечер /02.10.2023 г./ с концерт на ансамбъл „Българе“.

Летният театър разполага с 900 седящи места, амфитеатрално разположени, отговарящи на всички изисквания, осигуряващи достатъчно пространство и добра видимост към сцената от всяка точка. Обновени са двете осветителни кули и всички помещения.

Гримьорните са снабдени със санитарен възел и достатъчно голяма обща част за съхраняване на костюми и по-малки декори. За продажбата на билети има обособена каса, която е на разположение на наемателите, според предварително уточнен график.Сцената на открито ще бъде домакин на разнообразни летни културни дейности.

Кметският екип се надява там скоро да заработят книжарница, сладкарница и детски център. Вече има заявки за други събития в ремонтирания Летен театър. На 6 октомври е предвиден концерт на Духовия оркестър „Михаил Биков“, посветен на Деня на музиката.

Материалът Обновеният Летен театър в Шумен отваря врати е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.