Троян. Деветото издание на детските турнири по тенис за момичета и момчета „Royal cup“ ще се проведат на кортовете на Ски тенис клуб (СТК) Троян в с. Орешак, Троян. Шампионите до 10 и 12 г. ще бъдат излъчени от 30 октомври до 1 ноември. Датите позволяват на участниците и техните семейства да организират участието си по време на ученическата ваканция, съобщи основателят на турнира Руслан Йорданов.

Турнирите са част от календара на Българската федерация по тенис и се провеждат под егидата на НВ Симеон II и семейството му. Състезанията се организират с подкрепата на община Троян, която за първи път посреща традиционната проява след КК „Албена“ (2015, 2016, 2017 и 2018 г.), София (2019 г.), Пазарджик (2020, 2021 г.) и Сандански (2022 г.). Главен съдия на турнира в община Троян е Марин Хитров, а турнирен директор Йордан Стефанов.

Заявките за участие се приемат до 20 октомври чрез онлайн системата на федерацията, а записването е на 29 октомври от 12 до 13 часа. Ежегодно проявата привлича тенисисти от цялата страна, турнирите са открити и за участници от чужбина. Целта е участниците да упражняват любимия си спорт и да създават нови приятелства.

Материалът Община Троян е домакин на IX издание на детските турнири „Royal cup“ е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.