Сапарева баня. Комисия от Министерство на туризма потвърди готовността на СПА хотел Петте eлемента, намиращ се в Сапарева баня, да бъде сертифициран като Медикъл СПА хотел. На територията на СПА центъра вече има лекар по физикална и рехабилитационна медицина, кабинети за физиотерапия и тангенторни вани.

„Положихме много усилия, за да отговорим на високите изисквания на Министерство на здравеопазването и Министерство на туризма, за да можем да приемаме в комфортна и модерна среда гости, нуждаещи се от рехабилитация и оздравителни процедури. Минералната вода на гр. Сапарева баня е известна с най- високата температура на извора, но тя е и изключително полезна и доказано облекчава състояния при заболявания на опорно двигателния апарат, периферната нервна система, както и дерматологични заболявания.


Без излишна скромност можем да кажем, че 2023 година беше много успешна за нас – започна с класирането ни сред 10 те най- добри четири звездни хотели в България, след което успяхме да покрием високите изисквания за екологично и устойчиво управление на хотела и да бъдем сертифицирани със знак „Green key“, получихме и престижната награда на БУБСПА за Най- добър градски СПА хотел за 2023 година. Всички тези успехи дължим на много отдаден и целенасочен труд на целия ни екип.“, заяви пред Bgtourism.bg мениджърът на хотела Весела Богданова. 

Хотелът отвори врати през април 2021 година. Посрещнали сме най- много гости от България, но имаме и доста гости от чужбина сред тях са от Израел, от Германия,  от Румъния и Великобритания. За 10 те месеца имаме ръст на заетостта от 4% спрямо предходната 2022 година.

Материалът Петте eлемента вече ще посреща своите гости като Медикъл СПА хотел е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.