Добрич. След 9 годишна пауза, Добрич отново събира топ пилоти в офроуд спортовете! Събитието ще се проведе от 22 до 24 септември и се реализира с подкрепата на Община град Добрич. Кметът Йордан Йорданов подкрепи идеята да върне Добрич на офроуд картата и регионът отново да бъде домакин на известното в миналото „Рали Рейд Добруджа” – запазена марка за бързи трасета и чудесни условия за състезателите. Състезанието „Рали Рейд Добруджа“ е IV кръг от Националните офроуд шампионати и е в календара на Автомобилната Федерация на България.

На старт ще застанат 65 екипажа с автомобили 4х4 и четириколки (ATV). Организаторите са подготвили 4 различни трасета с дължина над 600 км. В категорията на автомобилите 4х4 ще участват най-бързите прототипи с над 500 к.с., развиващи над 160 км/ч по черните пътища на Добруджа. По време на състезанието ще се използва тракинг система за сателитно проследяване на участниците, най-вече за локализиране и безопасност, но ще се засичат и максималните скорости и ограниченията на скоростта.

В категорията на четириколесните мотори (ATV) са записани 31 участници в класовете “Hobby” и ”Expert“, които ще изминат 100 км за един ден в полски пътища и горски пътеки. Голям брой участници има в клас Mini Junior, деца от 6 до 10 г., с ATV. 12 момичета и момчета от цяла България ще покажат майсторско управление пред публика и родители на затвореното трасе. В петък (22.09) от 11:00 ч. е официалния старт от центъра на града, а в неделя, 24 септември, до бившето военно летище от 10:00 ч. са финалните серии на специално подготвено трасе за 4х4 и ATV. По-късно в 14 ч. в центъра на Добрич ще се проведе церемония по награждаване на победителите във всички класове и категории.

 

Материалът Рали Рейд Добруджа се завръща този уикенд е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.