Лаку Сарат. На 24 и 25 ноември в Alma Health & SPA Retreat, един от най-новите четиризвездни СПА хотели край Лаку Сарат, се проведе 6-тото издание на Termalia.

По време на двудневния форум участие взеха над 150 инвеститори, собственици и мениджъри от СПА индустрията в Румъния. Фокус по време на конференцията се постави и върху внедряването на иновации и дигитални решения, които да оптимизират работните процеси по обслужване на гостите.

В панелната дискусия „Как уелнес индустрията се адаптира към постоянно променящите се изисквания на новото поколение потребители“ се включи и Пламена Бобева, Директор бизнес развитие на TouchMenu. Тя засегна и темата за ролята на изкуствения интелект в предлагането на персонализирани, бързи и ефективни услуги на клиентите на СПА центровете като направи интерактивна демонстрация, в която се включиха и всички гости на форума. Те имаха възможност да сканират QR кодове, които бяха поставени на масите пред тях и да тестват платформата в реално време. По време на презентацията бяха представени и функционалностите на СПА модула, чрез който всеки гост може да разгледа дигитално меню със СПА процедури, да провери за свободни часове, да избере предпочитан терапевт и директно да си направи резервация. Най-бързият от участниците получи и специална процедура, която бе предоставена от домакините от Alma Health & SPA Retreat, които сред и клиентите на TouchMenu в Румъния.

Събитието завърши с бляскава церемония, по време на която българската ИТ компания – TouchMenu бе отличена като „Best Hospitality Digital Ecosystem 2023”.

„Наблюдаваме тенденцията, че дигиталната комуникация между гостите и екипа на хотела става все по-често срещана и още с настаняването си те са в търсене на този тип удобства. Все повече хотелиери проявяват активен интерес към внедряване на технологични решения и иновации в стремежа си да предоставят по-качествено обслужване“, сподели за Bgtourism.bg Пламена Бобева.

Материалът Румъния: TouchMenu с награда от Termalia е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.