Наричат Южната столица на Оман скрития скъпоценен камък на Изтока

Кристиан ИВАНОВ
София. Салала, един непознат рай в Индийския океан, е най-горещата екзотична дестинация, която вече очаква българските туристи. Курортът, считан за южната столица на Оман, беше представен пред медии и туроператори на изискан коктейл в столичния хотел „Интернационал“.Директни чартърни полети до Салала се предлагат от българските агенции Luxotour, Planet Travel Center и Marbro Tours, разстоянието се изминава за пет часа. А какво следва после?

Магически мигове от Салала/Снимки Luxotour

Зашеметяващи тропически плажове със златист пясък и топло море очакват пътешествениците. Салала не е пострадал от нашествието на свръхтуризма и това е още една прекрасна новина.

Оман е известен със своите зашеметяващо разнообразни пейзажи. Обширни пясъчни дюни и тучни долини, преливат в скалисти планини и сини морета. Фактът, че ордите туристи все още не са открили този  скрит скъпоценен камък в Близкия изток,  кара любителите на екзотични пътувания да бързат, за да го опознаят именно сега.


Оман е дом на впечатляващи джамии, непревземаеми древни крепости, златни плажове и оживени търговски улици. Има модерни градове, но и неизследвана дива природа.
Местната кухня е богата на вкусове, а гостоприемството на хората неподправено и истинско. Древни традиции, запазени до днес, превръщат пътуването до тази страна в обогатяващо преживяване.


Luxotour, Planet Travel Center и Marbro Tours представиха на своите гости и още от своите екзотични предложения за пътуване и почивки, сред които са Сейшели, Мавриций и Мадейра.

Материалът Салала, непознатият рай на Индийския океан, с бляскава премиера в София е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.