Банско. Световните кулинарни награди– глобалната организация за признаване и възнаграждаване на отличните постижения в кулинарната индустрия обяви победителите в своята програма за 2023г. на бляскава гала церемония в Дубай. Изисканият ресторант Коме Прима на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе отличен с наградата „Най-добър хотелски ресторант в България 2023г.“(Bulgaria’s Best Hotel Restaurant 2023) от Световните кулинарни награди (World Culinary Awards).

Кулинарни експерти, професионалисти и широката публика гласуваха онлайн, като номинираният спечелил най-много гласове в съответната категория бе обявен за победител. Световните кулинарни награди имат за цел да повишават стандартите в кулинарната индустрия и да награждават тези, които бележат високи пoстижения и са лидери в своята област като организират ежегодна класация.

Повече информация за победителите можете да намерите на: https://worldculinaryawards.com/winners/2023.

Главният готвач на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско – Никола Тодоров коментира: „За нас е огрoмно вълнение и радост да получим това високо ценено признание в кулинарния свят. То е доказателство за отдадеността и страстта на целия екип, с които заедно успяваме да предоставим на нашите гости незабравимокулинарно изживяване, от обслужването до храната. Тази награда ни мотивира и вдъхновява да продължаваме да постигаме нови висоти в нашите кулинарни предложения.“ 

„За нас е голяма чест, че ресторантът ни Коме Прима епризнат за „Най-добър хотелски ресторант в България“ за трети път от Световните кулинарни награди. Това показва, че усилията на нашия главен готвач Никола Тодоров, нашия мениджър „Храни и напитки“ Иво Ичев и техните екипи са признати и оценени от нашите гости. Специални благодарности на всички тях за подкрепата им,” добави генералният мениджър г-н Рене Децен.

Предлагащ гурме изживяване в романтична и уютна атмосфера, ресторант Коме Прима съчетава средиземноморска кухня и петзвездно обслужване с италианска изтънченост. Възможността да се наблюдава приготвянето на храната от международния кулинарен екип на шеф Никола Тодоров в откритата кухня създава невероятно изживяване за всеки посетител, а голямата камина прави обстановката още по-приятна и топла. Съвсем скоро изисканият ресторант ще посрещне готвачите на едни от най-забележителните хотели, част от веригата Кемпински: Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski Munich и Grand Hotel des Bains Kempinski St. Moritz. Заедно с главния готвач на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско – Никола Тодоров ще подготвят незабравимо кулинарно изживяване. Като посланици на изящни кулинарни техники те ще приготвят седемстепенна вечеря, представяйки традиционните за регионите им ястия, приготвени с най-добрите сезонни продукти

Материалът Световните кулинарни награди обявиха кой е най-добрият хотелски ресторант на България за 2023 г. е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.