Св. св. Константин и Елена. Черноморският туристически форум ще се проведе днес и утре в AQUAHOUSE SPA&HOTEL в КК „Св. св. Константин и Елена”, организиран от Варненската туристическа камара. Мотото на XVI издание е „КК „Св. Св. Константин и Елена“  – модели за развитие на туризъм в четири сезона ” (ВИЖ ПРОГРАМАТА ТУК).

В форума ще се включат представители на туристическия бизнес, неправителствени организации, общини, държавни институции и образователни институции. Събитието е посветено на 115-тата годишнина от създаването на първия български морски курорт „Св. св. Константин и Елена“ и има за цел да представи теоретични идеи и прагматични предложения за развитието на конкурентоспособен и ефективен туризъм в дестинацията.

Програмата на форума включва панели по актуални теми:

• Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – първият морски курорт в България: история на създаването и развитието от началото на организирания туризъм в България; разцветът на курорта през последното десетилетие; постижения, проблеми, бъдещи  предизвикателства; новият облик на курорта, създаден от новата архитектурна среда и разнообразната функционалност на новоизградената материална база.

• Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – модел за развитие на медикъл, СПА и уелнес туризъм: лечебните качества на минералната вода и нивото на нейното ефективно използване; маркетиране на спа и уелнес продукта на курорта – състояние, проблеми, идеи за развитие на успешното маркетингово позициониране на основните пазари; решаване на проблема с кадрите.

• Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – модел за развитие на MICE туризъм: материална база, кадри; транспортна достъпност за участниците от основните пазари; маркетинг за успешна реализация на продукта.

•  Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – възможности за развитие на курорта като кулинарна дестинация: постижения в гурме кулинарията, нови форми на кулинарно предлагане в курорта като начин за привличане на туристи; кадрите – основен фактор за качеството на кулинарното предлагане.

През втория ден на форума студенти с отлични разработки ще представят младежки идеи за креативен туризъм. Ще се проведе и среща на бизнеса с ученици и студенти по туризъм за представяне и обсъждане на възможности за кариерно развитие в туризма.

16-ят Черноморския туристически форум – Варна 2023 се реализира благодарение на: Министерството на туризма на Република България, Община Варна, екипа на „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД, екипа на кк „Слънчев ден“ и не на последно място – туристическата общественост на България, изпълваща със съдържание събитието.

Материалът Св. св. Константин и Елена е домакин на двудневен черноморски туристически форум е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.