Варна. Днес в к.к. „Св. св. Константин и Елена“ се проведе второто издание на Националната конференция за здравен туризъм, организирана от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, с любезното домакинство на курорта в хотел „Ensana Aquahouse“ и подкрепата на Министерството на туризма.

Официалното откриване бе направено от проф. Мариела Модева от Министерството на туризма на Република България, д-р Сийка Кацарова – председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм и г-жа Елена Косева – изпълнителен директор на „Св. св. Константин и Елена Холдинг“ АД.

Събитието беше разделено на няколко панела. „Св. св. Константин и Елена холдинг“ АД, бе представен от своя търговски директор г-н Любомир Стамболийски, който представи презентация на тема „Добра европейска практика“, в която посочи, за пример как най-старият морски курорт по българското Черноморие – к.к. „Св. св. Константин и Елена“, се стреми към развитие на СПА и Уелнес почивките, здравната профилактика, изграждането на нови и модерни спа и хотелски съоръжения, съчетани с развитието на кулинарния туризъм и това, че те винаги са били приоритет на курорта.

Сред лекторите бяха също така редица професори, журналисти и консултанти по здравен и СПА туризъм, като финалната част бе оформена под формата на дискусия, в която присъстващите можеха да задават въпроси и да обменят мнения и опит, свързани със спецификите на туристическия сектор.

Материалът Св. св. Константин и Елена е домакин на Национална конференция за здравен туризъм е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.