Палма Де Майорка. Осем души са били изоставени на летището в Палма Де Майорка, след като авиокомпания продала повече билети, отколкото е броят на местата в самолета. За това съобщи Нова тв, сигнализирана от зрители.

Така пътниците се оказали в капана на т.н. овърбукинг.

Един от потърпевшите е Васил Колев. Казва, че сега няма да получи обезщетение, след като опитал да обясни на другите пътници какви са правата им и бил изгонен от летището. Другите седем пътници са качени на самолета и след това са свалени.

“За щастие резервирах със собствени средства следващия билет, който е чак за неделя”, разказа Василев. Засега той остава при близки в Палма де Майорка.

„На гейта обявиха 8 места, които са овърбукнати. Попитаха има ли доброволци. Казаха, че обезщетението е 250 евро и 1 хотелска нощувка”, каза Василев.

От компанията не дали обяснения защо са продали повече билети отколкото са местата. Не обяснили и как ще изберат кой да се качи и кой да остане на летището

Материалът След овърбукинг: Авиокомпания изостави 8 пътници в Палма де Майорка, продала повече билети от местата е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.