София. Двудневен градски винен фестивал привлича софиянци и гости на столицата този уикенд. Вчера и днес столичното Ларго е неустоим епицентър на винени преживявания. В първия ден на октомври посетителите имат възможност да посетят Urban Wine Fest до 19 часа.
Част от посетителите споделиха пред Bgtourism.bg, че за първи път посещават събитието, научили са за него от социалните мрежи и са приятно изненадани от богатото разнообразие на хубаво българско вино. Други пък вече са фенове на инициативата и с нетърпение я очакват, за да се запознаят с най-новите вина.
„Българското вино е хубаво и качествено. Това е голяма възможност за България да се отличи на картата на световния туризъм – да съчетаете прекрасната напитка с чудесните природни дадености“, сподели студент от Катовице.
„Събитието е чудесна трибуна да се преоткрият българските вина. Научих за инициативата във фейсбук. За първи път посещавам винения фест. Идеята е страхотна. Пожелавам да се провежда по-често, защото това ни дава възможност да се запознаем с качественото вино и на по-малки винарни, които не са в големите търговски обекти“, сподели Дафина от София.
Виненият бар този уикенд е с още по-богата селекция от български вина от местни и любими сортове. Фестът предлага и кулинарни изкушения, създадени за идеално съчетаване с вината на фестивала.

Събитието включва майсторски класове за всички, които искат да се потопят в света на виното и да опознаят местните сортове. Входът на Urban Wine Fest е свободен, консумацията се заплаща на място.
Градският винен фест позволява посетителите да се насладят не само популярни, но и по-малко известни български сортове и вина, професионално представени от екипа на Българската асоциация на винените професионалисти.

Материалът Софиянци и гости на столицата преоткриват хубавото българско вино на градски фест (снимки) е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.