София. СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви, че е приет за член две престижни бизнес организации – на Френско-българската търговска и индустриална камара и Германо-българската индустриално-търговска камара. Тази стратегическа стъпка подчертава ангажимента на компанията към развитието и укрепването на връзките с френски и германски бизнес партньори и предоставя нови възможности за развитие на въздушния трафик и на инфраструктурата на летището.

„Ние, от СОФ Кънект, ще се включим активно в дейностите на търговските камари и ще си сътрудничим със заинтересованите фирми и инвеститори от два от най-големите пазари в Европа. Това е една добра възможност за успешно и устойчиво развитие, не само за нас, но и за българската икономика, от която сме част като стратегически инвеститор и оператор на най-голямото международно летище в България.“ каза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на СОФ Кънект.

Членството във Френската търговска и индустриална камара дава възможност да бъдат установени по-тесни връзки с френски компании, които имат интерес към българския пазар и възможност за развиване на бизнес отношения. Франция е един от най-важните търговски партньори на България, и членството на СОФ Кънект в тази камара ще помогне да бъдат укрепени позициите на компанията на регионално и международно ниво.

С другата си членство в Германо-българската индустриално-търговска камара, операторът на столичното летище ще има възможността да се свърже с германски фирми, които искат да развиват своя бизнес в България. Това партньорство може да доведе до нови инвестиции в инфраструктурата на летището от международни компании. Членството отваря врати към един от най-големите и влиятелни икономически партньори на България – Германия.

Членството на СОФ Кънект в камарите увеличава видимостта й в бизнес общността и сред международните инвеститори. Така компанията ще привлече нови инвестиции и ще създаде стратегически партньорства с френски и германски компании, които могат да допринесат за развитието на българската икономика, на летището и на въздушния трафик в региона.

Материалът СОФ Кънект – операторът на летище София, вече е член на две престижни бизнес организации в България е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.