София. СОФ Кънект обяви официално членовете на ESG съвета към компанията по време на първата среща на ESG общността на летище София. Това са топ експертите и анализатори в областта на устойчивото развитие Марина Стефанова – заместник декан „Устойчиво развитие, подкрепа и ангажиране” към Софийския университет, Мартин Владимиров – директор програма „Енергетика и климат“ към Центъра за изследване на демокрацията, Мартин Заимов – акционер и член на Съвета на директорите на Wind of Change, Петър Георгиев – ръководител „Стратегия и сътрудничество“ в компанията AMPECO и Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за пазарна икономика.

„Ние от СОФ Кънект сме радостни, че успяхме да създадем такъв външен експертен съвет, с уважавани и разпознаваеми професионалисти в сферата на устойчивото развитие, енергийната ефективност и ангажирането на местните общности и заинтересовани групи. Експертизата, която получаваме от ESG съвета ни позволява да преследваме целите си по-уверени от всякога.“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

Този първа по рода си среща на ESG общността на летище София събра партньори и приятели на компанията в нейния преход към устойчив бизнес модел. Големите екологичните, социални и управленски теми са в центъра на бизнес стратегията на СОФ Кънект, тъй като са заложени амбициозни цели за намаляване на въглеродните емисии, оптимизиране на ресурси, грижа за служителите и въглеродна неутралност до 2036 г. През изминалата година компанията започна множество проекти в тази посока, като подновяването на автопарка на летище София с изцяло електрически автомобили, строежът на един от най-големите соларни паркове в страната, който ще гарантира над 90% енергийна независимост и работа в посока енергийна ефективност на терминалните сгради.

Жинет Бордуа, ръководител ESG и устойчивост в Meridiam, акционерът на СОФ Кънект, се обърна към участниците в срещата и говори за споделената визия за устойчивост и положително въздействие върху хората и планетата, която минава през всичко, което компанията прави в България.

На събитието специален гост-лектор беше Джейн Димитрова, създател на FoodОbox – компанията, която превърна борбата срещу разхищението на храната в България в кауза.

Материалът СОФ Кънект представи официално експертния си ESG съвет на първата среща на ESG общността на летище София е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.