Троян. Известни са имената на шампионите в деветото издание на детския турнир по тенис „Royal cup“, който се проведе на кортовете на ТК „Троян СТК“ в Орешак. В проявата тази година се включиха състезатели от 26 тенис клуба от цялата страна.

 

На финала при момчетата до 12 г. Христо Рашков от „Локомотив 98“ Пловдив победи Стоян Паяков от „Пловдив 81“ с 6-2 гейма, а при момичетата в същата възрастова група триумфира представителката на домакините Пламена Кукенска. Емоционални и интересни срещи предложиха и участниците при 10-годишните. Георги Минчев от столичния клуб „15-40“ надделя на финала с 4-2 гейма над Андрей Енев от „Орфей“ Кърджали. Шампионка при момичетата стана Никол Бюлбюлева от ТК Свиленград след успех на финала с 4-1 гейма над Дарина Енчева от ТК „Авеню“ Бургас.

Домакините организираха и утешителни турнири, които позволиха на децата да покажат още майсторство на кортовете в Орешак. Прекрасното време в края на октомври даде възможност на децата по време на своята ученическа ваканция да играят тенис на открито. Призьорите бяха наградени с купи, осигурени от община Троян. Турнирите са под егидата на НВ Симеон II и част от календара на БФТ. „За нас беше чест да бъдем домакин на турнира и да посрещнем състезатели от 26 клуба. Поздравяваме всички участници и техните родители, които превърнаха турнирите в празник на тениса“, заяви директорът на турнира Йордан Стефанов.
Класиране
10 г. момичета
1. Никол Бюлбюлева – ТК Свиленград
2. Дарина Енчева – ТК Авеню Бургас
3. Нерина Прашкова – ТК МГС София
10 г. момчета
1. Георги Минчев –ТК 15:40 София
2. Андрей Енев – ТК Орфей Кърджали
3. Андрей Андреев – ТК Хемус В. Търново
12 г. девойки
1. Пламена Кукенска – СТК Троян
2. Жана Митева – ТК Нефтохимик Бургас
3. Стефания Иванова – ТК Плевен 90
12 г. юноши
1. Христо Рашков – ТК Локо98 Пловдив
2. Стоян Паяков – ТК Пловдив 81
3. Теодор Янков – ТК Елит Варна

Утешителен турнир
10 г. момичета
1. Александра Босева – СТК Троян
2. Вяра Попанастасова – ТК Орфей Кърджали
10 г. момчета
1. Теодор Стефанов – ТК Хепи Уин София
2. Господин Иванов – ТК Изида Добрич
12 г. момчета
1. Алекс Стоянов – ТК Елит Варна
2. Андрей Илев – ТК Каратанчева

Материалът Състезатели от 26 клуба се включиха в деветото издание на турнира Royal cup е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.