Пловдив. Днес 27 септември туристическият сектор в цял свят отбелязва своя професионален празник – Световния ден на туризма. По този повод най-дейното сдружение в град Пловдив „Съвет по туризъм Пловдив“ поздравява всички работещи в сферата на туризма.

Всяка година Световната организация по туризъм (UNWTO) поставя тематичен акцент в честванията на празника. За 2023 г. това е „ИНВЕСТИЦИИ ЗА УСТОЙЧИВО БЪДЕЩЕ“.

За да се гарантира възстановяването на туризма, бъдещия растеж и развитие е жизненоважно да не спираме да инвестираме:

В хората – инвестиции в образованието и уменията;
В природата – зелена трансформация;
В градовете – инвестиции в инфраструктури, атракции и др.;
В технологиите и иновациите – инвестиции, които да бъдат в помощ на бизнеса и туристите;
В наследството и традициите – инвестиции на време и усилия в действията по съхранение на паметта и историята.

Мотивирани от темата за 2023 г. Съвет по туризъм – Пловдив, организира кръгла маса на тема „Туристическото образование и бизнес си подават ръка“. Вярваме, че инвестицията в образование, заздравяване на връзките между туристическия бизнес и образование са най-важната инвестиция по пътя към просперитет на сектора.

Срещата ще се проведе на 6 октомври в Пловдив. Подробности за събитието и условия за участие може да видите на сайта на сдружението – www.tourismplovdiv.org

В кръглата маса ще вземат участие всички университети и учебни заведения в Пловдив, имащи отношение към туризма, г-жа Мариета Георгиева – заместник-министър на Образованието и науката и г-н Илин Димитров – секретар на президента по образование, култура и туризъм. Очаква се потвърждение и от Министерство на туризма.

Екипът на Съвет по туризъм – Пловдив кани представители на туристическия бизнес на територията на град Пловдив да вземат активно участие в събитието.

Съвет по туризъм – Пловдив е едно от най-дейните сдружения в България и в град Пловдив. То започва дейността си в далечната 1999 г. и не е прекъсвало дейността си и до днес.

Успешно организира четири големи туристически фестивала в град Пловдив:

„Дефиле на младото вино“;
„Дефиле вино и гурме“;
„Винени нощи във Филипополис“ и
„Уикенд в Пловдив“.

Също така е деен инициатор на събития и идеи, които подпомагат развитието на туристическия сектор.

Материалът Туристическо сдружение „Съвет по туризъм – Пловдив“ отбелязва своя професионален празник с организиране на кръгла маса е публикуван за пръв път на Bgtourism.bg – Най-важното от туризма!.